In urmatoarele randuri va descriem pe larg lista proiectelor noastre pe care intentionam sa le implementam intr-un timp cat mai scurt.
Aceste proiecte au ca scop principal integrarea in campul muncii a persoanelor cu handicap, in special pe nevazatori dar si celalalte categorii de handicap. Numarul persoanelor ce pot fi integrate intr-un proiect este prezentat in lista de mai jos, atat pentru persoanele cu handicap cat si pentru cele fara handicap, deoarece in unele cazuri este nevoie de ambele categorii pentru ca activitatea sa decurga in parametri normali.

Lista proiectelor noastre

Cartonaj
Acest tip de proiect necesita un numar de 3-5 angajati nevazatori, 3 persoane fara handicap si 4-5 persoane din alte categorii de handicap.
Curatatorie
Acest tip de proiect necesita un numar de 3 persoane fara handicap si 3-5 persoane cu handicap in afara de nevazatori.
Tamplarie
Acest tip de proiect necesita un numar de 3 persoane fara handicap si 3-5 persoane cu handicap in afara de nevazatori.
Lacatuserie
Acest tip de proiect necesita un numar de 3 persoane fara handicap si 3-5 persoane cu handicap in afara de nevazatori.
Recuperare ambalaj carton-hartie
Acest tip de proiect necesita un numar de 1 sofer, 1-2 persoane fara handicap si 1-2 persoane cu handicap in afara de nevazatori.
Baze de agrement
Dorim sa infiintam in viitor, 1 sau 2 baze de agrement pentru copii, atat pentru cei cu handicap cat si normali, pentru a facilita integrarea in colectivitate inca din copilarie a celor cu handicap.
Productie lumanari
Acest tip de proiect necesita un numar 3 persoane fara handicap si 2-3 persoane cu handicap in afara de nevazatori.
Dotare cabinete medicale
Pentru acest tip de proiect, donatiile pot fi si sub forma de bani, dar si sub forma de echipamente specializate (noi sau putin folosite) ce vor fi oferite ca donatie catre cabinete medicale specializate de tip ORL si oftalmologie, interne, stomatologie, cardiologie. Cabinetele ce vor primi aceste donatii, isi vor lua angajamentul in scris sa ofere consultatii gratuite persoanelor cu handicap intr-un numar ce va fi convenit de catre asociatia noastra impreuna cu proprietarii cabinetelor.
Turism si transport
Ne-am propus ca din donatii, sa oferim persoanelor cu handicap nevoiase cat si copiilor acestora rute prestabilite de pelerinaj ecumenic, cu microbuz sau autocar inchiriat, in vara fiecarui an.
Transport scoala elevi cu handicap
Ne-am dori foarte mult sa putem ajuta copiii cu handicap locomotor sau alte afectiuni din nastere (sindrom Down, autism), dotand cateva microbuze scolare cu treapa-lift pentru urcarea facila in mijlocul de transport, inclusiv a scaunului cu rotile.